Orechové brikety 120 kusov
Tajomstvo udiarní Bradley spočíva v chuti schovanej v drevených briketách Bradley. Pri ich výrobe sú použité piliny z tvrdých druhov dreva. Tieto piliny sú zlisované dohromady za správnej hustoty pri presne kontrolovanom tlaku. Chuť údených pokrmov sa výrazne líši podľa toho, ktorý druh dreva bol použitý.
- Dubové, jelšové a javorové brikety dodajú silnú a výraznú chuť, ktorá sa hodí najmä na údenie morských plodov, šunky či slaniny.
- Silnejšiu a výraznejšiu chuť má mesquite - (ker rodu prosopis) a orech, tieto brikety sú vhodné na údenie hovädzieho a bravčového mäsa.
- Dym z dreva jablone a čerešne má sladšiu a jemnejšiu chuť, tieto brikety sú veľmi vhodné na údenie hydinového mäsa alebo zveriny
- Špeciálnou arómou sa vyznačujú brikety Special Blend, Pacific Blend, alebo dubové brikety zo starých sudov po whisky
Udiareň Bradley spaľuje jednu briketu po dobu 20tich minút. Produkuje pritom čistú chuť dreva v chladnom dyme. Akonáhle je jedna briketa takmer dohorená, generátor dymu ju automaticky odsunie do misky s vodou, čím zabráni nežiaducemu prepaľovaniu popola. Následne si zo zásobníka posunie ďalšiu briketu, čím automaticky udržuje proces údenia v chode.
Pri spaľovaní brikety nevzniká horenie, čím je zachovaná rýdza chuť vybraného dreva. Ak by došlo k vyššej teplote spaľovania dreva, začali by vznikať nežiaduce plyny a splodiny z horiacich živíc. K tomuto však nedochádza v udiarňach Bradley, takže nemusíte mať obavu, že by tieto nežiaduce javy narušili dokonalú chuť vašich údených pokrmov.
Nielen že pri spaľovaní brikiet je eliminované nežiaduce teplo, dym produkovaný udiarňou Bradley týmto spôsobom je štyrikrát čistejší ako dym identických triesok spálených na platni.
Udiarne Bradley spotrebujú jednu briketu za dobu 20tich minút. Pri tejto rýchlosti sa pohybujú prevádzkové náklady na jednu hodinu prevádzky okolo 1,25 €